
Ovo je najzdraviji prilog uz ručak! Salata bogata vodom, mastima, bjelančevinama, ugljikohidratima, vitaminima i mineralima
Ovo je savršena slatko-kisela kombinacija za vrele ljetne dane.
Sastojci:
2 jajeta
130 g šećera
50 g brašna
50 g kakao praha
200 g višanja bez koštica
300 ml slatkog vrhnja
1 vrećica želatine
200 g krem sira
250 g čokolade za kuhanje
30 ml ulja
NA ČAŠE! BEZ VAGE! BEZ MIKSERA I PRLJAVOG SUĐA: Kolač koji ćete obožavati
Priprema:
U posudu ubacite jaja i dodajte 70 g šećera pa mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovicu pripremljenog kakao praha i brašno pa miješajte kuhačom dok se sastojci ne sjedine.
Prebacite tijesto u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.
U lončić na stavite želatinu i ulijte 50 ml vode. Kada voda provri, sklonite lončić s vatre.
U posudu ulijte slatko vrhnje, mutite mikserom, dodajte preostali šećer i mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstoću. U šlag dodajte malo želatine pa izmutite mikserom. Preostalu želatinu dodajte u posudu s krem sirom.
Dodajte preostali kakao i promiješajte sastojke. Smjesu ulijte u posudu sa šlagom pa izmutite mikserom. Dodajte višnje i mutite mikserom dok se nadjev ne sjedini.
Nadjev nanesite na biskvit u kalupu. Čokoladu otopite s malo ulja. Rastopljenu čokoladu nanesite na nadjev u kalupu. Preostalu čokoladu nanesite na radnu površinu i raširite.
Stavite tortu u hladnjak da se stegne.
Ovo je najzdraviji prilog uz ručak! Salata bogata vodom, mastima, bjelančevinama, ugljikohidratima, vitaminima i mineralima
SOČAN KAO KOLAČ: Najbolji recept za domaći kukuruzni kruh
OVO SE ZOVE SAVRŠENA TORTA: Kremasta kombinacija čokolade i višanja
NA ČAŠE! BEZ VAGE! BEZ MIKSERA I PRLJAVOG SUĐA: Kolač koji ćete obožavati