
Ovo je najzdraviji prilog uz ručak! Salata bogata vodom, mastima, bjelančevinama, ugljikohidratima, vitaminima i mineralima
Brz, jednostavan i praktičan kolač.
Sastojci:
Šalica od 200 g
Šalica brašna
Šalica šećera
Šalica griza
Prašak za pecivo, vanili šećer
Sirni nadjev:
500 g svježeg sira
Jaje
Kora limuna
Vanili šećer
Kiselo vrhnje
4 žlice šećera
Višnje nadjev:
500 g višanja
3 žlice maslaca
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice šećera
Pola soka od jednog limuna
Cimet po ukusu
Preljev:
2 jajeta
Šalica mlijeka
Šalica vrhnja za šlag koje nije potrebno miksati
2 žlice šećera
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lim za pečenje premažite uljem, sve suhe sastojke sjedinite i podijelite na tri djela. U duboku posudu izmješajte sve sastojke sa sirom, u tavi otopite maslc s prezlama i pržite par minuta, stavite sa strane i kad se ohladi dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet. Sjedinite.
U treću posudu pripremite preljev od jaja, mlijeka i vrhnja, te šećera. Na lim za pečenje stavljajte suhu smjesu, pa dio s višnjama, pa sirnu smjesu, potom opet suhu smjesu.
Na koncu prelijte preljevom od jaja, pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.
Ovo je najzdraviji prilog uz ručak! Salata bogata vodom, mastima, bjelančevinama, ugljikohidratima, vitaminima i mineralima
SOČAN KAO KOLAČ: Najbolji recept za domaći kukuruzni kruh
OVO SE ZOVE SAVRŠENA TORTA: Kremasta kombinacija čokolade i višanja
NA ČAŠE! BEZ VAGE! BEZ MIKSERA I PRLJAVOG SUĐA: Kolač koji ćete obožavati