Monografija 7. gardijska brigada Hrvatske vojske „Puma“

GENERAL BOBETKO ‘PUMAMA’ DONOSI LOŠU VIJEST: ‘Neprijatelj ne planira primirje…’

Autor: Snježana Vučković

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general Janko Bobetko bio je omiljen među vojnicima.

Jedan od razloga bio je i taj što je mnogo vremena provodio među njima, na terenu. Tako je na današnji dan, 13. srpnja 1994. godine stigao u nadzor i posjet 7. gardijskoj brigadi Hrvatske vojske „Pume“.

Nagovještaj Bljeska i Oluje

Tom prigodom, Janko Bobetko najavio je „Pumama“ da se pripreme za konačne operacije jer neprijatelj ne planira nikakvo primirje. Bio je to jasan nagovještaj vojnog rješenja oslobađanja okupiranih krajeva Republike Hrvatske koji je realiziran iduće godine kroz operacije „Bljesak“ i „Oluja“.

Tada se do Knina planiralo preko Miljevačkog platoa i Promine no u međuvremenu od te se ideje odustalo zbog kasnijih napredovanja hrvatskih snaga na Dinari. U njima su značajnu ulogu uz 4. gardijsku brigadu odigrali upravo i pripadnici 7. gardijske brigade „Pume, podsjeća stranica Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.